Скочи на садржај

Допис Републичкој дирекцији за имовину и Граду Београду

Удружење је послало допис на електронске адресе Републичке дирекције за имовину Републике Србије и Града Београда – градској управи:

 

Поштовани,

Изградња насеља Степа Степановић је завршена 2013. године. Након изградње насеље је требало бити предато Граду Београду од стране Републике Србије.

Више пута смо добили уверавања надлежних институција и вршиоца изршне власти да ће ово бити учињено. Последњи пут се то догодило на трибини одржаној 20.02.2018. године у општини Вождовац. На снимку са трибине  (https://bit.ly/2ywK1Vz) може се видети да се директор Дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић званично обратио грађанима насеља Степа Степановић са информацијом да је насеље коначно предато Граду у власништво. Међутим, испоставило се да је дата информација нетачна. Све до данас ово није урађено и насеље није у надлежности Града Београда, још увек је у власништву Републике Србије.

Фактичко стање узрокује мноштво проблема као што су минимално одржавање чистоће и зелених површина у насељу, девастирана игралишта услед неодржавања, немогућност обнављања игралишта, немогућност прављења нових игралишта (на иницијативу станара), немогућност коришћења хидраната за заливање постојећег зеленила, итд.

Молимо Вас да нас, без одлагања, обавестите електронском поштом зашто насеље још увек није предато Граду Београду и када ће тај проблем бити коначно решен?

 

п.с.

Републичка дирекција за имовину је била ажурна и одговорили су да нас моле да допис пошаљено поштом или предамо на писарницу иако смо маил послали на званичну адресу наведену на њиховом сајту