Скочи на садржај

Још чекају излаз ка Војводе Степе

  • од

Житељи насеља Степа ни седам година од усељења немају везу са главном саобраћајницом. Дирекција: Ове године планирано покретање поступка јавне набавке

ПРВИ станари насеља Степа Степановић уселили су се у своје нове станове још пре седам година, али обећани излаз из насеља на Улицу војводе Степе још нису добили! Како ствари стоје, мораће да се стрпе и ове године, јер у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу кажу да је током 2019. планирано покретање поступка јавне набавке за извођење радова на изградњи саобраћајне везе насеља Степа Степановић и Улице војводе Степе, са израдом техничке документације.

У Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда кажу, за „Новости“, и да је у току поступак одвајања јавног од осталог грађевинског земљишта на делу где се будућа саобраћајница уклапа у регулацију постојеће улице. За упис јавне својине Града Београда на овом делу, како тврде, није потребно спроводити поступак експропријације, већ ће бити извршена конверзија права коришћења у право својине.

Прочитајте још: Новак гради вртић у „Степи“

У међувремену, долазак и излазак из насеља веома су тешки житељима овог дела Вождовца.

– Насеље је огромно и у њему живи 14.000 младих, запослених људи – каже Ана Т. – Сви они, сваког јутра, иду на посао и имају само један излаз из целог насеља, онај на Кружни пут. А онда упаднемо у гужву у Улици Саве Машковића, у покушају да дођемо до Булевара ослобођења. Тако је и у поподневним сатима.

Из Удружење станара насеља Степа Степановић за „Новости“ кажу да су им на последњем састанку, одржаном у новембру прошле године, надлежни рекли да је Урбанистички завод припремио сву потребну документацију, али да је проблем код Дирекције за грађевинско земљиште.

– Директно је током састанка позван директор Дирекције и дата нам је информација да је покренут тендер за пројектовање.

По пројекту, саобраћајница би требало да прође кроз шест парцела, на којима нема објеката, а две се налазе у власништву ЈКП „Зеленило Београд“.

ПОТРЕБНО ПРОШИРЕЊЕ САВЕ МАШКОВИЋА

„НОВОСТИ“ су недавно писале и о потреби да се прошири Улица Саве Машковића. План постоји, и воља Општине Вождовац и Дирекције, али пројекат коче процеси реституције објеката који се воде пред судом, као и решавање питања нелегалних објеката који су ту грађени. Док се то не реши, немогуће је спровести експропријацију, и радити на изградњи дела магистрале од Борске до петље Ласта.

Извор: www.novosti.rs