Скочи на садржај

Обратили смо се његовој екселенцији амбасадору Републике Либије у Србији

Поводом инцидента који се десио у петак, 29.09.2023, Удружење станара насеља Степа Степановић је послало маил његовој екселенцији амбасадору Републике Либије у Србији.

 

Поштована екселенцијо амбасадоре Либије господине Мохамеде Галбуне,

Овим путем желимо да изразимо нашу озбиљну забринутост поводом инцидената који су се десили у петак, 29. септембра 2023. године, у нашем вољеном београдском насељу Степа Степановић. Нажалост, том приликом је дошло до инцидента у којем су, према саопштењу Министарства унутрашњих послова Републике Србије, четири држављана Либије напали и повредили наше комшије. Оштро осуђујемо ове вандалске акције и очекујемо да правосудни органи Републике Србије адекватно казне починиоце.

Свесни смо да сте упознати са чињеницом да у нашем насељу већ дужи низ година живи велики број држављана Либије. Историја насеља Степа Степановић је доказ да су хармонични односи међу различитим националностима потпуно оствариви. Не желимо да појединачни инциденти наруше ове односе и нашу заједницу.

Сматрамо да је од суштинског значаја очувати миран и складан суживот са свим становницима насеља, без обзира на њихову националну припадност. У том контексту, желимо да искористимо ову прилику и замолимо Вас, као амбасадора Либије, да уложите напоре како бисте спречили сличне насилне акције од стране мале групе појединаца из Ваше заједнице. Надамо се да ћете својим ауторитетом и утицајем допринети смиривању тензија и спречавању даље ескалације немилих догађаја.

Хвала Вам на пажњи и разумевању, те се надамо да ћемо заједно радити на очувању мира и хармоније у нашем насељу.