Скочи на садржај

ПРОТЕСТ! 25.03.2017 ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

  • од

СУБОТА 25.03.2017. 12 часова, Немањина 11

Организован је провоз аутобусима за неколико стотина градјана. Полазак аутобуса у 11 часова код МАXИја, превоз до Немањине и повратак у насеље након протеста.

Станари насеља „Степа“, позивају све градјане да нам се придрузе у борби за поштовање закона.

У септембру 2013. године усвојен Урбанистички пројекат комерцијалних садржаја насеља Степа Степановић, са бензинском пумпом и претакалиштем за течни нафтни гас и трговинским објектим Маxи, уместо трзног центра, дома здравља, пијаце, биоскопа.

Први протест против изградње пумпе одржан у септембру 2013, када су крили од нас да је спорни Урбанистички пројекат усвојен.

У децембру 2013, тадашњи Министар грађевине доноси одлуку о неизградњи пумпе срама.

У марту 2014. поциње нелегална градња верског објекта. Станари су блокирали нелегалне радове, јер је изградња цркве поцела на делу парцеле предвиђеном за Дом здравља.

У фебруару 2015. поцела нелегална изградња антенског стуба, висине 34м, испред стамбене зграде и у непосредној близини децијих игралишта. Станари спречили изградњу антене на предвиђеном месту и тражили да се антене изграде на местима одређеним у пројекту насеља.

У фебруару 2015. године, одржан велики протест, због неизградње здравствене установе, вртића, школе, пијаце, тржног центра, због неодржаваног и запуштеног насеља, због нелегалне изградње пумпе срама и антена мобилне телефоније, због саобраћајног хаоса на улазима/ излазима у/ из насеља. Резултат протесра: привремена здравствена станица, надземни контејнери, већи степен чистоће, али без редовног кошења траве и чишћења зелених и осталих јавних површина.

У фебруару 2017. започета изградња пумпе срама. Станари блокирали радове. Гдс понудио/ уценио станаре, да ће наставити са радовима, ако станари у року од пар месеци не нађу Инвеститора за неки други комерцијални садржај.

Март 2017.
04. 03.- протест,
11. 03.- хуманитарна акција са изложбом децијих цртежа на тему „Продужи живот и окружи се лепим“,
18.03.- протестна шетња од насеља до Газпром пумпе на Трошарини и назад
25. 03. – протест испред Инвеститора изградње насеља, Владе Републике Србије

Циљеви исти као и пре 4 године: обустављање изградње пумпе срама, изградња вртића, школе, пијаце, тржног центра, решавање саобраћајног хаоса, одржавање хигијене у насељу, неизградња свих наметнутих садржаја, а изградња пројектом предвиђених садржаја.