Скочи на садржај

Трибина на тему: Проблеми насеља „Степа Степановић“ – 01.03.2018.

  • од

На Трибини одржаној 01.03.2018. сазнали смо:
-Град ће сагледати могућности замене енергента у Топлани зеленила
-Установљен је рок од 12 месеци за завршетак излаза на улицу Војводе Степе
-Парцеле са комерцијалним садржајима су у власништву Државе, али када се изгради било који објекат, одржавање ће преузети Град.

Договорено је:
-Министрар полиције је известио да пумпе у насељу неће бити. Удружење је инсистирало да се тим поводом да писана одлука. Министар је саопштио да ће се наћи начин да такву одлуку овлашћено лице потпише и изнео уверавања да без обзира на све, такве пумпе неће бити.
-Договорено је одржавање састанка са градским секретаром у вези сагледавања питања изградње друге школе у насељу.

Покренута су нова питања:
-Удружење је затражило постављање лежећих полицајаца у улици Друге српске армије. Договорено је са градским секретаром да лежећи полицајци буду постављени за две недеље.
-Удружење је затражило и да се током летњих месец настави стално ноћно дежурство полиције, како би се спречило уништавање инвентара, нарушавање јавног реда и мира. Министар полиције је ово одобрио.
-Комшије из насеља су се још интересовале за решавања проблема у својим зградама, као што су, пре свега, велики проблеми са ГДС-ом и директором Шурланом (проблем неотклањања крупних недостатака у зградама), паркирање камиона у насељу, очитавање калориметара (затражено да иде преко Инфостана) итд.